Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Manuele therapie

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Leiden - Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op het verhelpen van problemen met bewegen.  Als u last heeft van bewegingsgerelateerde problemen, kan een manueel therapeut u helpen. 

Manuele therapeuten zijn een soort 'bewegingsdokters' die zich richten op de plekken in je lichaam waar je pijn of beperkingen ervaart. Met speciale technieken proberen ze die plekken te verbeteren, zodat u minder pijn heeft en weer vrijer kunt bewegen.

Wat dit onderscheidt van 'gewone' fysiotherapie is dat een manueel therapeut extra kijkt naar de oorzaak van je klachten. Dus niet alleen de symptomen, maar echt wat er aan de hand is in je gewrichten en spieren. Hierdoor kunnen ze heel gericht te werk gaan om  uw specifieke probleem op te lossen.

Of u nu last heeft van een zeurende rugpijn, een stijve nek of iets anders waardoor bewegen moeilijk wordt, een manueel therapeut kan u helpen om u weer comfortabeler en vrijer te laten bewegen. Ze passen hun aanpak aan op uw unieke behoeften, zodat u de juiste zorg krijgt die bij u past. Het is als een persoonlijke aanpak om uw bewegingsproblemen aan te pakken en u weer in beweging te krijgen!

Verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie

Manuele therapie is een masteropleiding van 3 jaar. Deze verdiepingsslag kan worden gevolgd na het behalen van de bacheloropleiding Fysiotherapie. Het onderscheidt zich van reguliere fysiotherapie door de specifieke benadering van de therapeut. Bij manuele therapie maakt de therapeut gebruik van zijn of haar handen om uw klachten te onderzoeken en te behandelen.

Manuele therapie overlapt met fysiotherapie, maar heeft een focus op het gebruik van manuele technieken om uw klachten aan te pakken. Manueel therapeuten hebben uitgebreide kennis van de anatomie en biomechanica van het lichaam. Ze zijn speciaal opgeleid om de oorzaak van uw klachten te achterhalen en een individueel behandelplan op te stellen.

Door middel van specifieke handelingen, manipulaties en mobilisaties werkt de manueel therapeut aan het verminderen van pijn en het herstellen van de normale functie van gewrichten, spieren en zenuwen. Deze gerichte aanpak draagt bij aan een effectieve behandeling van uw bewegingsklachten.

 

Wanneer kiezen voor manuele therapie?

Manuele therapie streeft naar het herstellen van optimale bewegingsvrijheid in uw lichaam. Dit bevordert het natuurlijke genezingsproces door pijn te verminderen, mobiliteit te verbeteren en de balans in uw lichaam te herstellen.

Deze therapie kan succesvol zijn bij diverse klachten, zoals nek- en rugpijn, schouder- en knieklachten, hoofdpijn, sportblessures en postoperatieve revalidatie. De manueel therapeut combineert manuele technieken met oefentherapie en advies over houding en beweging. Dit om te streven naar duurzaam herstel en het voorkomen van terugkerende problemen. Hieronder een overzicht van de klachten waarbij wij manuele therapie toepassen:

U kunt bij ons ook terecht voor fysiotherapie en sportfysiotherapie.

 

Vergoedingen

Goed nieuws: de vergoeding voor manuele therapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie in uw zorgverzekering. Indien u een aanvullend pakket voor fysiotherapie heeft, worden de kosten voor manuele therapie gedekt. Dit biedt u de mogelijkheid om de expertise van een manueel therapeut in te schakelen zonder extra financiële lasten.

 

Expert in bewegingsklachten

Manuele therapie, met zijn gespecialiseerde benadering en focus op manuele technieken, kan u helpen bij uiteenlopende bewegingsklachten. De kennis en vaardigheden van een manueel therapeut stellen u in staat om uw klachten effectief aan te pakken en uw natuurlijke herstelproces te bevorderen.

 

Manuele therapie bij Fysio van der Kaay

Ervaart u bewegingsgerelateerde problemen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Samen kijken wij naar de beste behandeling voor u. 

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.