Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Instabiliteit van de schouder

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Wat gebeurt er bij een schouder uit de kom?

Een schouderluxatie of ontwrichte schouder treedt op wanneer de kop van de bovenarm uit de kom van het schoudergewricht schiet. Deze blessure kan worden veroorzaakt door een directe trauma, zoals een val of een krachtige klap op de schouder, of door een abnormale beweging van de arm.

 

Wat is het verschil tussen schouderluxatie en subluxatie?

Bij een schouderluxatie gaat de schouderkop volledig uit de kom. Bij een subluxatie schiet de kop van het bovenarmbeen slechts gedeeltelijk uit de kom, maar blijft het nog deels op zijn plaats. Symptomen van subluxatie zijn vaak minder ernstig, maar kunnen nog steeds leiden tot pijn, zwakte en beperkte beweging van de schouder.

Het herstelproces bij een schouder(sub)luxatie

In sommige gevallen springt de schouderkop vanzelf weer terug op zijn plaats, maar het kan ook nodig zijn om de kop van de bovenarm weer terug te zetten. Dit gebeurt vaak in het ziekenhuis. De behandeling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de ernst van de blessure.

 

Schade en instabiliteit van de schouder

Wanneer de schouder uit de kom raakt, kan dit schade veroorzaken aan de weefsels rondom de schouder, zoals ligamenten, spieren en pezen. Deze schade kan leiden tot instabiliteit van de schouder en het risico op toekomstige (sub)luxaties vergroten. Daarom is het van belang om een schouderluxatie of subluxatie zo snel mogelijk te laten behandelen door een fysiotherapeut.

 

Rol van fysiotherapie bij schouder(sub)luxatie

Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het herstelproces na een schouderluxatie of subluxatie. Het doel van de behandeling is het versterken van de spieren rondom de schouder en het herstellen van de beweeglijkheid. Hierdoor kunt u uw dagelijkse activiteiten weer zonder klachten uitvoeren en wordt de kans op herhaling van de blessure aanzienlijk verminderd.

 

Behandeling en oefeningen bij Fysiotherapie Van der Kaay

Bij Fysiotherapie Van der Kaay hebben we ruime ervaring in het behandelen van schouderluxaties en subluxaties. Onze deskundige fysiotherapeuten stellen een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw specifieke situatie. De behandeling kan bestaan uit:

Spierversterkende oefeningen: Specifieke oefeningen worden gebruikt om de spieren rondom de schouder te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Deze oefeningen helpen bij het opbouwen van kracht en het herstellen van de normale functie van de schouder.

Mobilisatie en manuele therapie: Onze fysiotherapeuten kunnen mobilisatietechnieken en manuele therapie toepassen om de mobiliteit van de schouder te verbeteren en de weefsels te ontspannen. Dit helpt bij het verminderen van pijn en het herstellen van de normale bewegingsvrijheid.

Advies en begeleiding: Wij geven u ook advies en begeleiding over hoe u uw schouder kunt beschermen en belasten tijdens activiteiten. Dit om verdere blessures te voorkomen en het herstelproces te bevorderen.

 

Maak vandaag nog een afspraak!

Heeft u last van een schouderluxatie of subluxatie? Maak dan snel een afspraak bij Fysiotherapie Van der Kaay. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij het herstellen van uw schouder en het terugwinnen van uw vertrouwen in de functionaliteit van uw schoudergewricht.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak!

 

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.