Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Meniscus

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Verschillende botdelen

Zoals eerder genoemd (bij voorste kruisbandletsel) bestaat de knie uit botdelen, verschillende kniebanden en hebben spieren invloed op het actieve bewegen. Ook zitten er 2 menisci in de knie; een laterale meniscus (buitenzijde) en een mediale meniscus (binnenzijde). Deze liggen als halve cirkels tussen het onderbeen en het bovenbeen met de open zijdes naar elkaar toe, zodat er ruimte is voor de kruisbanden. Het zijn de schokdempers van de knie.

Bij pijn aan de knie kan er ook letsel zijn van (een van) de menisci. De pijn die ervaren wordt zit dan aan de buiten-/voorzijde van de knie, m.n. bij staan, lopen en traplopen. Ook kan letsel aan de meniscus zorgen voor het ‘op slot’ zitten van de knie, dan kan u de knie af en toe niet meer goed buigen of strekken. Wanneer de knie erg dik is, is het beste een paar dagen rust te houden (been omhoog en minder fysiek werk verrichtten). Is de pijn afgenomen en gaat staan/lopen redelijk, probeer dan zoveel mogelijk te bewegen. Let op met het doen van diepe kniebuigingen en met springen, hierdoor komt er druk op de knie.

Soms wordt er gestart met een  conservatief traject (zonder operatie) om de beenspieren sterker te maken, hier kan een fysiotherapeut/trainer bij helpen.

Blijft de knie pijnlijk, dik en regelmatig ‘op slot’ zitten? Dan is wederom een afspraak bij de huisarts mogelijk geïndiceerd. Deze kan indien nodig u doorverwijzen naar een orthopeed.

Een kijkoperatie (artroscopie) is dan een mogelijkheid waarbij een scheur(tje) aan de meniscus “geshaved of geknipt“ kan worden.

Met een verwijzing van de orthopeed worden behandeling vergoed. In dit behandeltraject zal worden gefocust op volledige Range Of Motion (ROM) en verbeteren van stabiliteit en spierkracht van de benen.

 

We helpen u bij Fysiotherapie van der Kaay graag om zowel in het conservatieve traject als na een kijkoperatie weer volledig klachtenvrij uw activiteiten te hervatten.

 

Nieuws en updates

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Op 14 feb jl. hebben Nick en Guido namens Fysiotherapie van der Kaay een 2 uur durende online scholing gegeven…
Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Op 19 januari jl. heeft Fysiotherapie Van der Kaay op het georganiseerde symposium met betrekking tot pijn vanuit de pijnpoli…
Heerema Marine Contractors

Heerema Marine Contractors

Er is een nauwe samenwerking tussen Fysiotherapie van der Kaay en Heerema Marine Contractors. We zijn de fysiotherapeuten van dit…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?