Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Artrose

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Wat is artrose in de schouder?

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in het schoudergewricht beschadigd raakt. Deze schade kan zich op twee plaatsen voordoen, namelijk tussen de kop van de bovenarm en de kom van de schouder, en tussen het sleutelbeen en de schouder. Bij artrose treedt geleidelijke slijtage van het kraakbeen op, waardoor het oppervlak van het gewricht niet langer glad is. Door het hobbelige karakter kan artrose zich verder ontwikkelen, met uiteindelijk bot-op-bot-wrijving als gevolg.

Wat zijn de bijbehorende klachten?

Artrose in de schouder kan gepaard gaan met verschillende klachten en symptomen:

  1. Pijn in de schouder: pijn in het schoudergewricht is vaak het eerste symptoom. De pijn kan variëren van mild tot ernstig en kan aanwezig zijn bij bewegen of in rust.
  2. Stijfheid/beperkte bewegelijkheid: het schoudergewricht kan stijf aanvoelen, vooral na periodes van inactiviteit en in de ochtend na het opstaan kan dit aanwezig zijn. Daarnaast gaat dit gepaard met een verminderde bewegelijkheid van de schouder. Vooral het draaien en het heffen van de arm zijn vaak beperkt en gaan moeizamer.
  3. Kraken of knarsen: sommige mensen met schouderartrose ervaren een krakend of knarsend gevoel of geluid bij het bewegen van de schouder.

 

Hoe kan fysiotherapie helpen bij artrose in de schouder?

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het behandelen van artrose in de schouder. Onze ervaren fysiotherapeuten begrijpen de complexiteit van deze aandoening en werken nauw met u samen om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen.

Door middel van een uitgebreide evaluatie van uw symptomen, medische geschiedenis en beperkingen, kunnen we de specifieke oorzaken van uw artrose identificeren en gerichte behandelingen aanbieden.

 

Behandelingen van artrose in de schouder

Er zijn verschillende manieren om artrose te behandelen, afhankelijk van uw klachten zullen onze fysiotherapeuten een bepaalde behandeling of een combinatie van behandelingen voorstellen. Verschillende soorten behandelingen die worden toegepast bij artrose zijn:

  1. Gerichte oefentherapie: Fysiotherapie omvat doorgaans gerichte oefeningen die zijn ontworpen om de beweeglijkheid, kracht en stabiliteit van de schouder te verbeteren. Deze oefeningen richten zich op het versterken van de spieren rondom het schoudergewricht en het vergroten van de mobiliteit. Door regelmatig oefeningen uit te voeren, kunt u de symptomen van artrose verminderen en de functionaliteit van uw schouder verbeteren.
  2. Manuele therapie: Manuele therapie kan worden toegepast om de mobiliteit van de schouder te verbeteren en de pijn te verminderen. Dit omvat technieken zoals mobilisaties en manipulaties, waarbij de fysiotherapeut zachte bewegingen en handmatige technieken gebruikt om de schouder te mobiliseren en de pijnlijke gebieden te behandelen.
  3. Advies en leefstijlveranderingen: Onze fysiotherapeuten zullen u ook voorzien van waardevol advies en begeleiding om uw levensstijl aan te passen. Dit kan het optimaliseren van uw houding, het aanleren van ergonomische technieken en het bevorderen van een gezonde levensstijl omvatten.

 

Zijn er bepaalde oefeningen die helpen bij artrose in de schouder?

Er zijn specifieke oefeningen die kunnen helpen bij het verminderen van de klachten en het verbeteren van de mobiliteit bij artrose in de schouder. Uw fysiotherapeut zal een individueel oefenprogramma ontwikkelen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en mogelijkheden. Deze oefeningen kunnen gericht zijn op het versterken van de spieren rondom de schouder, het vergroten van de beweeglijkheid en het verminderen van stijfheid.

 

Fysio van der Kaay staat voor u klaar bij artrose

Onze Fysiotherapeuten helpen u graag bij het behandelen van uw artrose om de klachten te laten afnemen en de functionaliteit van de schouder te verbeteren. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er om u te begeleiden en te ondersteunen bij uw herstel. Neem vandaag nog contact met ons op en neem de eerste stap naar een leven met een verbeterde schouder bij artrose.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.