Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Frozen shoulder

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder (bevroren schouder), ook wel bekend als adhesive capsulitis, is een pijnlijke aandoening die geleidelijk ontstaat en de bewegingsvrijheid van de schouder aanzienlijk beperkt. Deze klacht begint vaak mild en wordt in de loop van de tijd erger. Gemiddeld duurt een frozen shoulder 1-3 jaar en doorloopt de schouder drie verschillende fasen.

 

Fase 1: De vries-fase: In deze fase ervaart u pijn bij elke beweging van de schouder, en de bewegingsvrijheid van de schouder neemt geleidelijk af. Vaak treden er ook nachtelijke pijnen op in de schouder.

Fase 2: De bevroren-fase: Tijdens deze fase neemt de pijn af, maar blijft de schouder stijf. De nachtelijke pijnen verminderen geleidelijk. In deze fase wordt de bewegingsvrijheid niet erger maar ook niet beter.

Fase 3: De ontdooi-fase: In deze fase neemt de stijfheid geleidelijk af en wordt de beweeglijkheid van de schouder langzaam hersteld.

 

Het is belangrijk op te merken dat na het doorlopen van een frozen shoulder vaak nog enige mate van stijfheid kan blijven bestaan. Gelukkig kan Fysio van der Kaay een effectieve behandeling bieden om de beweeglijkheid van de schouder te verbeteren en pijn te verlichten.

Behandeling bij Fysio van der Kaay

Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van een frozen shoulder. Onze fysiotherapeuten stellen een persoonlijk behandelplan voor u op, gericht op het herstellen van de mobiliteit en het verminderen van pijnklachten. Onze behandelingen omvatten onder andere:

  1. Gerichte oefeningen: Specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de beweeglijkheid van de schouder te verbeteren en de spieren rondom de schouder te versterken. Deze oefeningen zijn gericht op het vergroten van de flexibiliteit en het verminderen van stijfheid.
  2. Manuele therapie: Onze fysiotherapeuten kunnen ook gebruikmaken van manuele technieken om de mobiliteit van de schouder te verbeteren. Door middel van manipulaties en mobilisaties worden de gewrichten en spieren op en rond de schouder behandeld.
  3. Advies en instructies: Wij geven u advies en instructies over hoe u de schouder in het dagelijks leven het beste kunt gebruiken en belasten. Dit om verdere klachten te voorkomen en het herstelproces te bevorderen.

 

Met onze deskundige begeleiding en behandeling streven we ernaar om uw klachten te verminderen en uw schouder weer optimaal te laten functioneren.

 

Oefeningen voor frozen shoulder

Naast de behandelingen bij Fysio van der Kaay kunt u ook zelf actief bijdragen aan het herstel van uw frozen shoulder. Een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren om de mobiliteit van de schouder te verbeteren, zijn onder andere:

Pendeloefeningen: Houd uw arm ontspannen langs uw lichaam en beweeg deze voorzichtig heen en weer, als een pendule. Herhaal deze beweging meerdere keren.

Wandklimmen: Sta voor een muur en plaats uw handpalmen tegen de muur op schouderhoogte. Beweeg uw handen omhoog langs de muur alsof u omhoog klimt. Herhaal deze beweging meerdere keren.

Externe rotatie: Houd een stok of handdoek vast met beide handen voor uw lichaam. Beweeg uw aangedane arm naar buiten, weg van uw lichaam, terwijl u met de andere hand de weerstand van de stok of handdoek biedt. Herhaal deze beweging meerdere keren.

 

Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig en op een gecontroleerde manier uit te voeren. Luister altijd naar uw lichaam en stop bij eventuele pijn of ongemak.

Bij Fysiotherapie van der Kaay helpen wij u graag bij het herstel van uw frozen shoulder. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en samen te werken aan uw herstel.

Deze oefeningen zijn bedoeld als algemeen advies en vervangen niet de professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Raadpleeg altijd een specialist voordat u begint met nieuwe oefeningen.

 

Maak een afspraak bij Fysio van der Kaay

Wilt u meer informatie over onze behandelingen voor een frozen shoulder of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op. Ons ervaren team staat voor u klaar om u te helpen bij het verlichten van uw symptomen en het herstellen van uw schouderfunctionaliteit.

Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een pijnvrije en soepele schouder!

Auteur Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de schouder. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in LeidenHoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.