Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Heupklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Heupklachten in Nederland 

Heupklachten zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen. Of het nu gaat om slijtage, ontstekingen, of andere oorzaken, de impact op het dagelijks leven is aanzienlijk. Op deze pagina lichten we diverse heupklachten kort toe, van acute pijn tot chronische aandoeningen, en kijken we naar hoe Fysiotherapie van der Kaay op maat gemaakte behandelplannen biedt. Ontdek hoe we niet alleen symptomen bestrijden, maar ook werken aan duurzame oplossingen, zodat je niet alleen verlichting vindt, maar ook herstelt en terugkomende heupklachten voorkomt.

Oorzaken van heuppijn 

Pijn in de heup kan diverse oorzaken hebben, zoals overbelasting, een versleten heup (artrose), slijmbeursontsteking, overgewicht, bekkeninstabiliteit of een breuk van de heup. Bezoek de fysiotherapeut voor zowel acute als chronische heupklachten. 

 

Type heupklachten

 

Slijmbeursontsteking in de heup 

Een slijmbeurs vermindert de wrijving tussen pezen en botten. Ze werken als het ware als een soort stootkussens. Wanneer deze slijmbeurzen ontsteken dan spreekt men van een slijmbeursontsteking of bursitis. Vaak veroorzaakt door overbelasting, zoals intensief hardlopen, kan een slijmbeursontsteking in de heup leiden tot aanzienlijke pijn. De behandeling van een slijmbeurs is vooral gericht op rust. Mocht dit onvoldoende zijn, kan er door de huisarts nog gekozen worden om een injectie te plaatsen die pijn en ontstekingsremmend werkt. 

 

Artrose van de heup 

Bij artrose verliest het kraakbeen van een gewricht kwaliteit, wat nabijgelegen zenuwen en spieren kan beïnvloeden. Onze specialisten begrijpen deze complexiteit en bieden doelgerichte behandelingen. Lees meer over onze behandeling bij heupartrose. 

 

Gebroken heup en herstel na operatie 

Een val op de heup kan een breuk veroorzaken, wat intense pijn met zich meebrengt. Onze fysiotherapeuten begeleiden ook bij het herstel na een heupoperatie, inclusief het geleidelijk opbouwen van beweging.

 

Chronische heupaandoeningen 

Van aangeboren afwijkingen zoals heupdysplasie tot verergerde vormen zoals heupluxatie, we begrijpen de complexiteit van chronische heupaandoeningen. Onze fysiotherapeuten helpen bij het trainen van spiergroepen voor stabiliteit en het vergroten van de mobiliteit.

 

Het piriformis syndroom 

Ervaart u klachten in de bilregio die verergeren bij langdurig zitten en resulteren in uitstralende pijn naar het bovenbeen? Dit zou het piriformis syndroom kunnen zijn. Onze behandeling omvat ontspanning van de piriformis spier, inclusief zenuwtechnieken, dry needling, rekoefeningen en mobilisaties. Daarnaast worden spierversterkende oefeningen ingezet om de balans tussen de bilspieren te herstellen en terugkeer van klachten te voorkomen. Lees meer over fysiotheraphie bij het Piriformis syndroom 

 


Behandeling van heupklachten 

Bij Fysiotherapie van der Kaay erkennen we de individuele aard van heupklachten. Onze aanpak gaat verder dan het verminderen van pijn; we streven naar begrip van de unieke oorzaken en behoeften van elke patiënt.We gaan verder dan oppervlakkige pijnverlichting. Onze focus ligt op duurzaam herstel en het wegnemen van de onderliggende oorzaak van heupklachten. Zo streven we naar een leven zonder terugkerende pijn. 

 

Heupklachten bij Fysiotherapie van der Kaay 

Wacht niet met het aanpakken van uw heupklachten. Boek vandaag nog een afspraak bij Fysiotherapie van der Kaay voor een persoonlijke aanpak en effectieve behandeling. Ons toegewijde team staat klaar om u te begeleiden naar een pijnvrij en actief leven.

 

 

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.