Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Heupklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Heup-knie artrose

Heup-knie artrose is een veel voorkomende aandoening in Nederland. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 930.000 mensen met heup en/of knie artrose. Pijn is bij de meeste mensen het belangrijkste symptoom. Deze pijn is er meestal bij het starten van een beweging of bij langdurige belasting. Gedurende de dag neemt de pijn vaak toe en in latere fase is er ook sprake van pijn in rust en nachtelijke pijnen. Naast de pijn is er soms ook sprake van stijfheid. De stijfheid is meestal na enkele minuten verdwenen als er bewogen wordt, het wordt daarom ook wel startstijfheid genoemd.

Karakteristiek voor artrose is het kraken, knarsende gevoel in de gewrichten die soms ook hoorbaar zijn, crepitaties genoegd. Crepitaties worden waarschijnlijk veroorzaakt door ruwe gewrichtsoppervlakken die lang ligamenten strijken. Dit kan ook zwelling veroorzaken.

Naast de crepitatie, de stijfheid en pijn zijn en nog meer kenmerken hoe heup en knie artrose kan worden herkend. Zo starten de klachten vaak bij mensen ouder dan 45 jaar, zijn de klachten vaak langer dan 3 maanden aanwezig en de al eerder besproken start stijfheid.

Mocht u zich hierin herkennen of vergelijkbare klachten hebben is fysiotherapie van der Kaay de plaats voor u om een op maat gemaakt behandelplan te krijgen zodat u zo goed mogelijk kan blijven functioneren in al uw dagelijkse (sport)activiteiten. Bent u geïnteresseerd neem dan gerust even contact op met ons. We vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Piriformis syndroom

Heeft u klachten in de bilregio en worden deze klachten erger bij langere tijd zitten en geeft dit ook uitstralende pijn naar het bovenbeen toe? Dit zou het piriformis syndroom kunnen zijn!

Het piriformis syndroom ontstaat wanneer de grote zenuw die vanaf uw onderrug, via de achterkant van uw been, naar uw tenen toe loopt wordt geïrriteerd. In de bil loopt deze zenuw tussen verschillende bilspieren door. De piriformis spier is er daar één van. Wanneer deze piriformis verkort is of een verhoogde spanning heeft kan deze de zenuw irriteren waardoor u onder andere de volgende klachten kunt ervaren:

  • Pijn in de bil
  • Zitten verergert de klachten
  • Uitstralende pijn aan de achterkant van het bovenbeen
  • Drukpijn midden op de bil
  • Klachten kunnen toenemen bij lopen of rennen

Normaal gesproken is er geen sprake van rugpijn en zit vaak aan één kant.

Het vaststellen van het piriformis syndroom kan lastig zijn waardoor een goed en uitgebreid onderzoek gedaan moet worden om andere aandoeningen uit te sluiten. De diagnose wordt vooral gesteld vanuit het verhaal en een aantal lichamelijke testen om de herkenbare klachten op te wekken. Daarnaast wordt er gekeken wat de mogelijke oorzaak is van het probleem zodat daarop gericht kan worden in de behandeling.

De behandeling van het piriformis syndroom ontstaat uit een stuk ontspanning van de piriformis spier (denk aan zenuwtechnieken, dry needling, rekoefeningen en mobilisaties) en een stuk spierversterkende oefeningen om de balans tussen de bilspieren te herstellen en om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Bij Fysiotherapie van der Kaay kunnen we u na een gericht onderzoek helpen om van de klachten af te komen. Dit doen we door een behandelplan op maat te maken waarbij altijd snel overleg kan plaatsvinden met collega’s of andere zorgprofessionals wanneer dat nodig is. Daarnaast maken we gebruik van wetenschappelijke kennis en vernieuwende behandeltechnieken.

Nieuws en updates

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Op 19 januari jl. heeft Fysiotherapie Van der Kaay op het georganiseerde symposium met betrekking tot pijn vanuit de pijnpoli…
Heerema Marine Contractors

Heerema Marine Contractors

Er is een nauwe samenwerking tussen Fysiotherapie van der Kaay en Heerema Marine Contractors. We zijn de fysiotherapeuten van dit…
Voorste Kruisband letsel

Voorste Kruisband letsel

Knieën zijn van groot belang voor het bewegend functioneren. De knie bestaat uit 3 botdelen ( knieschijf (patella), bovenbeen (femur),…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en je kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?