Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Chronische klachten

Wij geloven in samenwerking.

Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten met chronische klachten met goede resultaten. Onze aanpak is anders en gebaseerd op wetenschappelijke kennis gecombineerd met ervaring.
Fysiotherapie Leiden - Chronische klachten

Chronische klachten

Pijn is een onaangename sensorische en emotionele ervaring die verband houdt met feitelijke of mogelijke weefselbeschadiging. Het is een complexe waarneming die een signaal is dat er iets mis is in het lichaam. Pijn dient als een beschermend mechanisme dat ons waarschuwt voor mogelijke schade en ons aanzet tot actie om de oorzaak van de pijn te vermijden of te verhelpen.

Pijn kan worden ervaren in verschillende delen van het lichaam en kan variëren in intensiteit, duur en karakter. Pijn kan daarin opgedeeld worden in 3 verschillende categorieën.

 

Acute pijn

Acute pijn ontstaat meestal als gevolg van een specifiek letsel, zoals een blessure of een ontsteking. Het is een kortdurende pijn die meestal binnen een paar dagen of weken afneemt na de genezing van het onderliggende probleem.

 

Subacute pijn

Subacute pijn verwijst naar pijn die langer aanhoudt dan de acute fase, maar nog niet als chronisch wordt beschouwd. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Subacute pijn kan het gevolg zijn van een voortdurend letsel, een slechte genezing of een gebrek aan respons op de initiële behandeling.

 

Chronische pijn

Chronische pijn is aanhoudende pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt, nadat het normale genezingsproces is voltooid. Het kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken, waaronder ziekte, letsel, neurologische aandoeningen maar ook onbekende factoren. Naast de fysieke component heeft (chronische) pijn ook een subjectieve en emotionele dimensie. Het kan invloed hebben op iemands stemming, gedrag, slaap, eetlust en algehele kwaliteit van leven. Pijn kan ook leiden tot angst, depressie en stress, en kan daardoor een negatieve invloed hebben op het psychosociale welzijn van een persoon.

Behandeling chronische pijn

Heeft u last van aanhoudende pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt? Dan kunt u te maken hebben met chronische pijn, een aandoening die een aanzienlijke impact kan hebben op uw dagelijks leven. Gelukkig kan fysiotherapie een effectieve behandeloptie zijn om de pijn te verminderen en uw functionaliteit te verbeteren.

Onze ervaren fysiotherapeuten begrijpen de complexiteit van chronische pijn en werken nauw met u samen om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen. Door middel van een grondige evaluatie van uw symptomen, medische geschiedenis en functionele beperkingen, kunnen we de onderliggende oorzaken van uw pijn identificeren en doelgerichte behandelingen aanbieden. De behandelingen bestaan uit:

 

Pijneducatie

Door middel van pijneducatie wordt u geinformeerd over de werking van pijn en worden onder andere de volgende vragen behandeld: Wat is pijn? Waarom voelen wij pijn? Wat is chronische pijn? en hoe ontstaat chronische pijn?

 

Oefentherapie

Bij chronische pijnklachten is het belangrijk een balans te vinden tussen de belasting die u aankunt en de daadwerkelijke belasting die u krijgt op een dag. Tijdens de therapie krijgt u op u afgestelde oefeningen om deze balans te verbeteren. Vervolgens gaan we deze oefeningen gradueel en rustig aan opbouwen.

 

Ontspannende en pijndempende technieken

Wanneer er sprake is van herstelbellemerende factoren voor uw herstel zullen we die eerst aanpakken zodat u zonder belemmeringen kunt herstellen. Deze technieken kunnen zijn: ontspanningstechnieken, mobilisaties, manipulaties enz.

Het algehele doel is dat u weet wat er aan de hand is met uw lichaam, weer vertrouwen krijgt in uw lichaam, uw kwaliteit van leven verbeterd en de pijn uiteindelijk verminderd.

Chronische klachten
1/2 videos
1
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
05:14
2
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013

Heeft u vragen en/of herkent u zich in bovenstaande tekst en video, Fysiotherapie Van der Kaay kan u hier meer over vertellen en dit toespitsen op uw persoonlijke situatie.

Nieuws en updates

Scholing nek in België

Scholing nek in België

Afgelopen donderdag 20 april hebben collega`s Guido van de Wetering en Nick van der Kaay namens Fysiotherapie van der Kaay…
Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Op 14 feb jl. hebben Nick en Guido namens Fysiotherapie van der Kaay een 2 uur durende online scholing gegeven…
Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Op 19 januari jl. heeft Fysiotherapie Van der Kaay op het georganiseerde symposium met betrekking tot pijn vanuit de pijnpoli…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze specialisaties