Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Chronische klachten

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Leiden - Chronische klachten

Chronische Klachten

Pijn is een complexe ervaring die vaak gepaard gaat met weefselschade of het risico daarop.  Het is een complexe waarneming die een signaal is dat er iets mis is in het lichaam. Pijn dient als een beschermend mechanisme dat ons waarschuwt voor mogelijke schade en ons aanzet tot actie om de oorzaak van de pijn te vermijden of te verhelpen.

Pijn kan zich voordoen in verschillende delen van het lichaam en kan variëren in intensiteit, duur en karakter. Pijn kan daarin opgedeeld worden in 3 verschillende categorieën:

Wat is Chronische Pijn?

De eerste categorie is chronische pijn. Chronische pijn is aanhoudende pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt, nadat het normale genezingsproces is voltooid. Het kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken, waaronder ziekte, letsel, neurologische aandoeningen maar ook onbekende factoren.

Naast de fysieke component heeft (chronische) pijn ook een subjectieve en emotionele dimensie. Het kan invloed hebben op iemands stemming, gedrag, slaap, eetlust en algehele kwaliteit van leven. Pijn kan ook leiden tot angst, depressie en stress, en kan daardoor een negatieve invloed hebben op het psychosociale welzijn van een persoon.

Naast chronische pijn hebben we de volgende 2 categorieën pijn:

Acute pijn: Acute pijn ontstaat meestal als gevolg van een specifiek letsel, zoals een blessure of een ontsteking. Het is een kortdurende pijn die meestal binnen een paar dagen of weken afneemt na de genezing van het onderliggende probleem. 

Subacute pijn: Subacute pijn verwijst naar pijn die langer aanhoudt dan de acute fase, maar nog niet als chronisch wordt beschouwd. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Subacute pijn kan het gevolg zijn van een voortdurend letsel, een slechte genezing of een gebrek aan respons op de initiële behandeling.

Omgaan met Chronische Pijn

Als u last heeft van aanhoudende pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt, dan kan het zijn dat u te maken heeft met chronische pijn. Deze aandoening kan een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Gelukkig is fysiotherapie een effectieve behandelingsoptie om de pijn te verminderen en uw functionaliteit te verbeteren.

Onze ervaren fysiotherapeuten begrijpen de complexiteit van chronische pijn en werken nauw met u samen om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen. Door middel van een grondige evaluatie van uw symptomen, medische geschiedenis en functionele beperkingen, kunnen we de onderliggende oorzaken van uw pijn identificeren en doelgerichte behandelingen aanbieden.

Behandeling van Chronische Pijn

  • Pijneducatie: Het begrijpen van pijn is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Onze fysiotherapeuten zullen u voorzien van pijneducatie, waarbij uitleg wordt gegeven over de werking van pijn. Vragen zoals “Wat is pijn?”, “Waarom ervaren we pijn?” en “Wat is chronische pijn?” worden behandeld. Dit helpt u om inzicht te krijgen in uw pijn en draagt bij aan een effectievere behandeling.
  • Oefentherapie: Bij chronische pijnklachten is het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid essentieel. Tijdens de therapie krijgt u op maat gemaakte oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van deze balans. Vervolgens worden de oefeningen geleidelijk opgebouwd, rekening houdend met uw individuele behoeften.
  • Ontspanning en Pijndempende Technieken: Wanneer er factoren zijn die uw herstel belemmeren, richten we ons eerst op het aanpakken van deze belemmeringen. Ontspanningstechnieken, mobilisaties, manipulaties en andere technieken kunnen worden toegepast om ontspanning en pijnvermindering te bevorderen.

 

Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat u begrijpt wat er in uw lichaam gebeurt, vertrouwen krijgt in uw lichaam, uw kwaliteit van leven verbetert en de pijn uiteindelijk afneemt.

Actief Leven met Minder Chronische Pijn door Fysiotherapie

Het omgaan met chronische pijn kan uitdagend zijn, maar met de juiste behandeling en begeleiding kunt u de grip op uw leven terugkrijgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij het verminderen van uw pijn en het verbeteren van uw algehele welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op en neem de eerste stap naar een actief leven met minder chronische pijn.

Chronische klachten
1/2 videos
1
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
2013-09 Pijn - Uitleg over (chronische) pijn en wat je er aan kunt doen
05:14
2
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013
Getting a grip on pain and the brain - Professor Lorimer Moseley - Successful Ageing Seminar 2013

Heeft u vragen en/of herkent u zich in bovenstaande tekst en video, Fysiotherapie Van der Kaay kan u hier meer over vertellen en dit toespitsen op uw persoonlijke situatie.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.