Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Knieklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Knieklachten kunnen zich op diverse manieren manifesteren, en ze kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Of u nu worstelt met een jumper's knee, knieschijfproblemen, kruisbandletsel, meniscusklachtenof knieartrose, bij Fysiotherapie Van der Kaay begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste zorg te krijgen. Voor alle knieklachten kunt u terecht bij onze locaties in Leiden, Hoofddorp en Oegstgeest. Op deze pagina zullen we de verschillende soorten knieklachten verkennen en uitleggen hoe gespecialiseerde fysiotherapie u kan helpen bij het herstel en de verlichting van uw klachten.

Soorten knieklachten

Knieklachten kunnen variëren in aard en ernst. Het is belangrjk om te begrijpen welke specifieke aandoening uw knieproblemen veroorzaakt. Hier zijn enkele veelvoorkomende knieklachten die we in onze praktijk tegenkomen: 

Knieschijfklachten: Dit kunnen problemen zijn met de knieschijf zelf, zoals een ontwrichte knieschijf (luxatie) of patellofemorale pijn, waarbij de knieschijf niet soepel over het kniegewricht beweegt. Of een jumper’s knee, dit treft vaak mensen die sporten waarbij veel wordt gesprongen, zoals volleybal, basketbal en voetbal. 

kniebandletsel: Een gescheurde voorste kruisband (ACL), achterste kruisband (PCL), binnenband (MCL) of buitenband (LCL)kan ernstige knie-instabiliteit veroorzaken. 

Meniscusklachten: De meniscus is een kraakbeenachtige structuur die als schokdemper in de knie fungeert die kan scheuren, wat leidt tot pijn, zwelling en beperking van de beweging. 

Knieartrose: Artrose is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht verslechtert, wat leidt tot pijn en stijfheid.

 

Hoe kan fysiotherapie u helpen bij uw knieklachten?

Bij Fysiotherapie Van der Kaay begrijpen we dat elke knieklacht uniek is. Daarom bieden we gepersonaliseerde behandelingen om uw specifieke klachten aan te pakken. Hier zijn enkele manieren waarop we kunnen helpen:

  • We beginnen met een uitgebreide beoordeling om de oorzaak en ernst van uw knieklachten te begrijpen. 
  • Op basis van uw verhaal en het onderzoek stellen we een op maat gemaakt behandelingsplan op dat kan bestaan uit oefeningen, manuele technieken en andere interventies. 
  • We richten ons op het verminderen van pijn en ontsteking om uw comfort te herstellen. 
  • We werken aan het herstellen van de normale beweeglijkheid van uw knie om u te helpen terug te keren naar uw dagelijkse activiteiten. 
  • Specifieke oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de spieren rondom de knie en het verbeteren van de stabiliteit. 

 

Uw knieklachten onder controle met fysiotherapie

Knieklachten kunnen uw levenskwaliteit beïnvloeden, maar met de juiste zorg is herstel mogelijk. Bij Fysiotherapie Van der Kaay zijn we gespecialiseerd in knieklachten en toegewijd aan het bieden van hoogwaardige, gespecialiseerde zorg om u te helpen uw knieklachten te overwinnen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak, en samen zullen we werken aan uw weg naar herstel en verlichting.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.