Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Orthopedische Revalidatie

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Leiden - Revalidatie

Wat is orthopedische revalidatie?

Orthopedische revalidatie is een gespecialiseerde tak van fysiotherapie die gericht is op het herstellen en optimaliseren van de functionaliteit van het bewegingsapparaat na orthopedische aandoeningen, traumatische letsels of chirurgische ingrepen. Deze aandoeningen kunnen variëren van botbreuken en gewrichtsvervangingen tot hernia's, rugletsel en sportblessures, zoals enkel-, knie-, schouder- en elleboogklachten.

Het revalidatietraject

De duur van het revalidatietraject hangt af van de aard en ernst van de klachten. Het is belangrijk om regelmatige evaluaties en testen uit te voeren om de voortgang van het herstel te volgen. Zo kunnen onze fysiotherapeuten de behandeling waar nodig aanpassen.

De eerste stap richting het herstel is vaak het verminderen van pijn en zwelling en het verbeteren van mobiliteit. Dit kan gedaan worden door middel van oefeningen, massages en mobilisaties. Vervolgens gaan we werken aan het herstellen van de kracht, stabiliteit en mobiliteit van het aangedane lichaamsdeel. Ook dit zal gedaan worden door middel van specifieke oefeningen welke aangepast worden op uw specifieke behoeften en mogelijkheden. 

Bij Fysiotherapie van der Kaay hebben we veel ervaring in orthopedische revalidatie. Wij zijn onder andere aangesloten bij het heup en knieprothese netwerk.

Weer zo optimaal mogelijk pijnvrij bewegen staat hierbij centraal, in ieder geval voor zover de huidige gezondheid dit toelaat. Dat vergt soms intensieve revalidatie en altijd zorgvuldige begeleiding. Wij werken dan ook altijd één op één en niet in groepen.

 

Actieve revalidatie en maatwerk

Bij orthopedische revalidatie streven we ernaar om u zo goed mogelijk te laten terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten, sport of om te leren omgaan met eventuele beperkingen. Onze benadering is gebaseerd op actieve revalidatie, waarbij we na een grondige intake actief en functioneel aan de slag gaan in onze oefenzaal. Concrete doelen worden gesteld en speciaal voor u op maat gemaakte één-op-één programma’s worden ontwikkeld.

Actieve revalidatie is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Met de persoonlijke begeleiding en expertise van Fysiotherapie Van der Kaay zult u snel weer op de been zijn. We streven ernaar om u te helpen uw kwaliteit van leven te verbeteren en weer optimaal te functioneren.

 

Maak een afspraak bij Fysiotherapie Van der Kaay

Heeft u orthopedische klachten of wilt u meer informatie over specifieke revalidaties, zoals kruisbandrevalidatie of Covid-revalidatie, bekijk dan onze andere pagina’s. Bij Fysiotherapie Van der Kaay staan wij klaar om u te begeleiden en te ondersteunen in uw orthopedische revalidatie. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een optimaal herstel en een actief leven.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.