Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Elleboogklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Epicondyalgia  (oude naam: epicondylitis)

Geeft het strekken van de pols of lang achter een computer zitten last bij de elleboog en misschien onderarm? Het is mogelijk dat het één van deze elleboogklachten is.

Deze last is op twee plekken mogelijk, aan de buitenkant, dit heet laterale epicondlalgia (tenniselleboog) of meer aan de binnenkant, mediale epicondyalgia (golferselleboog). Bij beiden zit de pijn bij de aanhechting van de strekkers of buigers van de pols bij de elleboog. Dit is niet alleen bij tennissers of golfers, bij deze populatie komt de klacht wel relatief vaker voor. Het ontstaan is vaak door overbelasting van de onderarm spieren. Denk hier aan de genoemde sporten, veel achter een computer in een minder goede houding of andere herhalende bewegingen. Vaak zijn het combinaties van knijpen en een draai maken met de onderarm die kunnen leiden tot deze klachten.

Deze elleboog klachten kunnen langdurig klachten geven, 80% van de mensen is na een half jaar van de klachten af, soms kan het langer dan een jaar duren.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij fysiotherapie Van der Kaay kunnen we samen met u kijken wat er nodig is om uw klachten te verlichten en te verhelpen. De therapie is gericht op het juiste advies over hoe om te gaan met de klachten, oefentherapie, mobilisaties en verschillende ontspanningstechnieken. Soms kan de aangrenzende regio zoals schouder of zelfs nek van invloed zijn op de elleboogklachten.  Aan de hand van onze specialistische aanpak willen wij u graag helpen goed verder te gaan met uw sport, werk of hobby!

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.