of WhatsApp naar 06-486 189 84
Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar.
Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.
Geeft het strekken van de pols of lang achter een computer zitten last bij de elleboog en misschien onderarm? Het is mogelijk dat het één van deze elleboogklachten is.
Deze last is op twee plekken mogelijk, aan de buitenkant, dit heet laterale epicondylalgia (tenniselleboog) of meer aan de binnenkant, mediale epicondylalgia (Golferselleboog). Bij beiden zit de pijn bij de aanhechting van de strekkers of buigers van de pols bij de elleboog. Dit is niet alleen bij tennissers of golfers, bij deze populatie komt de klacht wel relatief vaker voor. Het ontstaan is vaak door overbelasting van de onderarm spieren. Denk hier aan de genoemde sporten, veel achter een computer in een minder goede houding of andere herhalende bewegingen. Vaak zijn het combinaties van knijpen en een draai maken met de onderarm die kunnen leiden tot deze klachten.
Deze elleboog klachten kunnen langdurig klachten geven, 80% van de mensen is na een half jaar van de klachten af, soms kan het langer dan een jaar duren.
Ook wel laterale epicondylalgia. Bij deze klacht zit de pijn aan de buitenkant van de elleboog, de extensoren (strekkers of heffers) van de pols. Bij de aanhechting op het bot is door een vorm van overbelasting irritatie ontstaan, wat pijn oplevert. Deze pijn wordt voornamelijk gevoeld op de plek zelf, soms is er ook uitstraling over de onderarm heen en naar de hand. Kleine bewegingen, zoals een sleutel in een slot steken en draaien kunnen met deze klachten al pijn geven.
Ook wel mediale epicondylalgia. Hier zitten de klachten aan de andere kant, de binnenkant van de elleboog, op het benige uitsteeksel, de epicondyl. Hierop zitten de buigers van de pols en vingers vast. De klachten die hierbij voor komen zijn lokale pijn bij de epicondyl en de uitstraling over de onderarm en de hand. Bij de aanhechting van deze spieren ligt ook een zenuw in de buurt, waardoor er mogelijk in de pink en ringvinger ook tintelingen gevoeld kunnen worden.
Bij fysiotherapie Van der Kaay kunnen we samen met u kijken wat er nodig is om uw klachten te verlichten en te verhelpen. De therapie is gericht op het juiste advies over hoe om te gaan met de klachten, oefentherapie, mobilisaties en verschillende ontspanningstechnieken. Soms kan de aangrenzende regio zoals schouder of zelfs nek van invloed zijn op de elleboogklachten. Aan de hand van onze specialistische aanpak willen wij u graag helpen goed verder te gaan met uw sport, werk of hobby!
Elleboogklachten kunnen lang aanhouden. 80% van de mensen is na een half jaar van de klachten af maar soms kan het langer dan een jaar duren.
Knieën zijn van groot belang voor het bewegend functioneren. De knie bestaat uit 3 botdelen ( knieschijf (patella), bovenbeen (femur), onderbeen (tibia)), meerdere spieren en verschillende kniebanden.
Traumatisch letsel van de enkel komt vaak voor in Nederland. Ongeveer 600.000 mensen lopen trauma op per jaar waarbij meer dan de helft ontstaat tijdens het sporten.
Heup-knie artrose is een veel voorkomende aandoening in Nederland. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 930.000 mensen met heup en/of knie artrose.
Heb je last van je rug en merk je dat je niet zo makkelijk meer kan bukken, iets optillen of kan opstaan uit een stoel?
Heb je last van een pijnlijke nek? Merk je dat het omkijken niet zo makkelijk gaat of heb je klachten bij het omhoog kijken of bij het langdurig zitten? Je bent niet de enige!
Wist je dat schouderklachten op de derde plaats van meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut staan? Je bent dus niet de enige!