Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Motor control impairment

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Wat is motor control impairment?

Motor Control Impairment (MCI) verwijst naar het verminderde vermogen van de spieren in uw nek om bewegingen nauwkeurig en soepel te reguleren. De nek herbergt talloze spieren die het mogelijk maken om uw hoofd te draaien en te buigen. Normaal gesproken werken deze spieren samen om ervoor te zorgen dat uw nekbewegingen gecontroleerd en vloeiend verlopen. Bij MCI is deze samenwerking verstoord, wat kan leiden tot diverse symptomen en ongemakken. We leggen u uit wat Motor Control Impairment betekent voor uw nek en hoe u ermee kunt omgaan.

 

Symptomen van MCI in de nek

MCI in de nek kan zich op verschillende manieren manifesteren. Mensen met MCI kunnen symptomen ervaren zoals:

  • Moeite met hoofd omhoog houden: Het kan lastig zijn om uw hoofd gedurende langere tijd omhoog te houden.
  • Statische houdingen: Langdurig in dezelfde houding zitten of staan kan ongemak veroorzaken.
  • Verlangen om nek te kraken: Sommige mensen met MCI hebben de neiging om hun nek te willen kraken voor verlichting.
  • Klikkende of knarsende geluiden: Tijdens beweging kunnen klikkende of knarsende geluiden in de nek hoorbaar zijn.
  • Stijf gevoel: Een algemeen stijf of gespannen gevoel in de nekspieren.
  • Vermoeidheid: Aan het einde van de dag kan er een vermoeid gevoel in de nek optreden.

 

Behandeling van nekklachten veroorzaakt door een Motor Control Impairment

Het specifieke behandelplan varieert afhankelijk van de behoeften en doelen die u zelf heeft. Het doel van fysiotherapie voor MCI klachten iis om de beweging en functie te verbeteren, pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren:

Oefeningen: Bij een Motor Control Impairment is het erg belangrijk om de motorische controle weer te trainen.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van specifieke oefeningen. Een van deze oefeningen is de chin tuck oefening. Hierbij trekt u uw kin voorzichtig naar uw borst terwijl u uw nek recht houdt.

Bij fysiotherapie van der Kaay maken wij ook gebruik van training door middel van biofeedback. Hierbij gebruiken wij een laser, sensor of virtual reality en krijgt u direct informatie over uw eigen beweegpatroon en kan dit meteen aangepast of getraind worden.

In sommige gevallen kan er ook gebruik gemaakt worden van manuele technieken zoals gewrichtsmobilisaties of stretches en ontspanningstechnieken. Hierdoor ervaart u minder pijn en kunt u makkelijker bewegen en beter trainen en oefeningen uitvoeren.

 

Behandeling voor Motor Control Impairment bij Fysio van der Kaay

Bij Fysiotherapie Van der Kaay begrijpen we hoe Motor Control Impairment uw dagelijks leven kan beïnvloeden. Ons gespecialiseerde team kan u helpen met aangepaste behandelplannen die gericht zijn op het herstellen van de controle en bewegingsvrijheid van uw nek. Na een grondige evaluatie van uw symptomen zullen we de juiste behandelingen aanbevelen om u te helpen uw MCI te overwinnen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk consult en ontdek hoe we u kunnen helpen uw nekbeweging te verbeteren.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.