Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Schouderklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Fysiotherapie bij schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten die uw dagelijkse activiteiten belemmeren? Bent u op zoek naar effectieve behandelingen om uw pijnlijke schouder te verlichten? Bij Fysiotherapie Van der Kaay bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor verschillende schouderklachten. Ontdek hier meer over veelvoorkomende schouderklachten, behandelingsmogelijkheden en hoe onze professionele fysiotherapeuten u kunnen helpen.

Wat zijn schouderklachten en veelvoorkomende oorzaken?

Schouderklachten zijn veelvoorkomende problemen waarvoor mensen vaak fysiotherapie zoeken. Schouderklachten omvatten verschillende aandoeningen die pijn, beperkte mobiliteit en ongemak in het schoudergewricht veroorzaken. Veelvoorkomende schouderklachten zijn onder andere:

Subacromiaal Pijnsyndroom (SAPS): Voorheen werd dit Impingement genoemd, dit  betekent pijn onder het schouderdak. Hierbij zorgt een irritatie of ontsteking in de pezen en weefsel onder het schouderdak voor pijnklachten. Meer informatie over Subacromiaal Pijnsyndroom

Frozen shoulder (adhesive capsulitis):Bij een frozen shoulder ontstaat er door een verkleving en ontsteking van het schouderkapsel een geleidelijke afname van de bewegingsvrijheid van de schouder. Dit gaat vaak gepaard met schouderpijn.

Schouderinstabiliteit: Bij een instabiele schouder geven de kapsels, banden en spieren rond het schoudergewricht onvoldoende stabiliteit, Hierdoor kan de schouder uit de kom schieten. Meer informatie over schouderinstabiliteit

Artrose: Schouderartrose treedt op wanneer het kraakbeen in het schoudergewricht verslechtert, wat resulteert in pijn, stijfheid en verminderde functionaliteit.

Rotator cuff ruptuur: Dit is een scheur in een van de spieren of pezen van de rotator cuff rondom de schouder. Een scheur in de pezen van de rotator cuff kan leiden tot zwakte, pijn en beperkte beweging van de schouder.

Wat kan de fysiotherapeut aan uw schouderklachten doen?

Bij Fysiotherapie Van der Kaay begrijpen we dat elk individu unieke behoeften heeft bij de behandeling van schouderklachten. Onze fysiotherapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren om de oorsprong van uw klachten te identificeren en vervolgens een persoonlijk behandelplan opstellen. Enkele veelvoorkomende behandelingen en behandelingsvormen zijn:

Oefentherapie: Gerichte oefeningen worden gebruikt om de mobiliteit, kracht en stabiliteit van de schouder te verbeteren.

Manuele verrichtingen: Technieken zoals dry needling, mobilisaties en manipulaties kunnen worden toegepast om de schouder te mobiliseren en de doorbloeding te verbeteren.

Beweeganalyses en advies: Onze fysiotherapeut zal uw bewegingspatronen analyseren en gepersonaliseerde adviezen geven over de beste manieren om uw werk of sport uit te voeren, rekening houdend met uw schouderklachten.

Door te focussen op de onderliggende oorzaken van uw schouderklachten, streven we naar een effectieve behandeling die uw klachten verlicht en uw schouderfunctie herstelt.

Maak vandaag nog een afspraak bij Fysiotherapie Van der Kaay

Bent u op zoek naar een schouder specialist? Bij Fysiotherapie Van der Kaay bieden we deskundige fysiotherapie voor schouderklachten. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen uw schouderklachten aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren. Maak vandaag nog online een afspraak en neem de eerste stap naar herstel.

 

Auteur

Nick van der Kaay,  is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de schouder. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Nieuws en updates

Cursus nieuwste ontwikkelingen in de nekregio

Cursus nieuwste ontwikkelingen in de nekregio

Vrijdag 23 en 24 juni jl. hebben Guido en Nick 2 cursusdagen in Nijmegen gegeven met betrekking tot de nieuwste…
Cursusdagen nekregio in Groningen

Cursusdagen nekregio in Groningen

Vrijdag 2 en 3 juni jl. hebben Guido en Nick 2 cursusdagen in de buurt van Groningen gegeven met betrekking…
Scholing nek in België

Scholing nek in België

Afgelopen donderdag 20 april hebben collega`s Guido van de Wetering en Nick van der Kaay namens Fysiotherapie van der Kaay…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?