Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Schouderklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Fysiotherapie bij schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten die uw dagelijkse activiteiten belemmeren? Bent u op zoek naar effectieve behandelingen om uw pijnlijke schouder te verlichten? Bij Fysiotherapie Van der Kaay bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor verschillende schouderklachten. Ontdek hier meer over veelvoorkomende schouderklachten, behandelingsmogelijkheden en hoe onze professionele fysiotherapeuten u kunnen helpen.

Wat zijn schouderklachten en veelvoorkomende oorzaken?

Schouderklachten zijn veelvoorkomende problemen waarvoor mensen vaak fysiotherapie zoeken. Schouderklachten omvatten verschillende aandoeningen die pijn, beperkte mobiliteit en ongemak in het schoudergewricht veroorzaken. Veelvoorkomende schouderklachten zijn onder andere:

Subacromiaal Pijnsyndroom (SAPS): Voorheen werd dit Impingement genoemd, dit  betekent pijn onder het schouderdak. Hierbij zorgt een irritatie of ontsteking in de pezen en weefsel onder het schouderdak voor pijnklachten. Meer informatie over Subacromiaal Pijnsyndroom

Frozen shoulder (adhesive capsulitis):Bij een frozen shoulder ontstaat er door een verkleving en ontsteking van het schouderkapsel een geleidelijke afname van de bewegingsvrijheid van de schouder. Dit gaat vaak gepaard met schouderpijn.

Schouderinstabiliteit: Bij een instabiele schouder geven de kapsels, banden en spieren rond het schoudergewricht onvoldoende stabiliteit, Hierdoor kan de schouder uit de kom schieten. Meer informatie over schouderinstabiliteit

Artrose: Schouderartrose treedt op wanneer het kraakbeen in het schoudergewricht verslechtert, wat resulteert in pijn, stijfheid en verminderde functionaliteit.

Rotator cuff ruptuur: Dit is een scheur in een van de spieren of pezen van de rotator cuff rondom de schouder. Een scheur in de pezen van de rotator cuff kan leiden tot zwakte, pijn en beperkte beweging van de schouder.

 

Wat kan de fysiotherapeut aan uw schouderklachten doen?

Bij Fysiotherapie Van der Kaay begrijpen we dat elk individu unieke behoeften heeft bij de behandeling van schouderklachten. Onze fysiotherapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren om de oorsprong van uw klachten te identificeren en vervolgens een persoonlijk behandelplan opstellen. Enkele veelvoorkomende behandelingen en behandelingsvormen zijn:

Oefentherapie: Gerichte oefeningen worden gebruikt om de mobiliteit, kracht en stabiliteit van de schouder te verbeteren.

Manuele verrichtingen: Technieken zoals dry needling, mobilisaties en manipulaties kunnen worden toegepast om de schouder te mobiliseren en de doorbloeding te verbeteren.

Beweeganalyses en advies: Onze fysiotherapeut zal uw bewegingspatronen analyseren en gepersonaliseerde adviezen geven over de beste manieren om uw werk of sport uit te voeren, rekening houdend met uw schouderklachten.

Door te focussen op de onderliggende oorzaken van uw schouderklachten, streven we naar een effectieve behandeling die uw klachten verlicht en uw schouderfunctie herstelt.

 

Maak vandaag nog een afspraak bij Fysiotherapie Van der Kaay

Bent u op zoek naar een schouder specialist? Bij Fysiotherapie Van der Kaay bieden we deskundige fysiotherapie voor schouderklachten. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen uw schouderklachten aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren. Maak vandaag nog online een afspraak en neem de eerste stap naar herstel.

Picture of Auteur Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.