Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Nekklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Heeft u last van nekklachten? Merkt u dat het draaien van uw nek niet zo soepel gaat, of heeft u klachten bij het omhoog kijken of bij langdurig zitten? Wereldwijd staan nekklachten op de derde plek van meest voorkomende klachten in het spier- skeletstelsel. Gelukkig biedt Fysiotherapie Van der Kaay gespecialiseerde hulp bij nekklachten om u te helpen deze ongemakken te verlichten en uw bewegingsvrijheid te herstellen.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft nekpijn in vier verschillende profielen onderverdeeld:

  • Graad 1: Nekpijn en bijbehorende aandoeningen zonder tekenen of symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie (aandoeningen) en die niet of nauwelijks invloed heeft op activiteiten in het dagelijks leven.

  • Graad 2: Nekpijn zonder tekenen of symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie, maar die wel een forse invloed heeft op activiteiten in het dagelijks leven.

  • Graad 3: Nekpijn zonder tekenen en symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie, waarbij wel neurologische symptomen aanwezig zijn, zoals verminderde peesreflexen, spierzwakte of sensibiliteitsstoornissen (gevoelsverlies) in de bovenste extremiteit.

  • Graad 4: Nekpijn met tekenen of symptomen die kunnen wijzen op ernstige pathologie. Ernstige structurele pathologie omvat (maar is niet beperkt tot): fracturen, vertebrale (wervel) dislocaties, schade aan het ruggenmerg, infecties, tumoren of systemische ziekten waaronder gewrichtsontstekingen.

 

Wat zijn aspecifieke en specifieke nekklachten?

Nekklachten kunnen worden onderverdeeld in aspecifieke en specifieke nekpijn. Aspecifieke nekklachten hebben doorgaans geen duidelijke oorzaak en vallen onder de graden 1, 2 en 3, zoals beschreven door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) (zie hierboven uitgelegd). Specifieke nekklachten daarentegen zijn het gevolg van aantoonbare pathologieën, zoals een hernia, kanaalstenose, fractuur, ontsteking, systemische ziekte of tumor. Deze vallen onder graad 4 nekpijn.

 

Specifieke nekklachten:

 

Aspecifieke nekklachten:

 

Oorzaken van nekklachten

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van diverse nekklachten, waaronder:

 

Symptomen van nekklachten

De symptomen van nekklachten kunnen variëren, afhankelijk van de ernst en oorzaak van de klachten. Veelvoorkomende symptomen zijn onder andere:

  • Nekpijn: De pijn kan zich plaatselijk in de nek bevinden of uitstralen naar de schouders, armen of bovenrug.
  • Stijfheid: Een gevoel van stijfheid in de nek, waardoor bewegingen van de nek beperkt kunnen zijn.
  • Hoofdpijn: Sommige mensen ervaren hoofdpijn als gevolg van spanning in de nekspieren of vanuit een bewegingsbeperking van de bovenste nekwervels.

 

Behandelingen voor nekklachten

Bij Fysiotherapie Van der Kaay gaan we gericht te werk om uw nekklachten te behandelen. Onze aanpak omvat:

  • Grondig onderzoek: We starten met een uitgebreid onderzoek om de mogelijke oorzaken en factoren achter uw klachten te achterhalen.
  • Bewegingsanalyses: Specifieke bewegingsanalyses helpen ons een duidelijk beeld te krijgen van uw nekregio
  • Persoonlijk behandelplan: Op basis van de onderzoeksresultaten stellen we een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Voortdurende begeleiding: We monitoren en evalueren voortdurend uw vooruitgang om u optimaal te begeleiden naar uw hersteldoelen.

 

Nekklachten bij Fysiotherapie Van der Kaay

Bij Fysiotherapie Van der Kaay hebben we uitgebreide ervaring in het behandelen van nekklachten. Ons gespecialiseerde team staat klaar om u te helpen uw nekpijn te verminderen en uw mobiliteit te herstellen. Of u nu pijn heeft bij het omkijken, langdurig zitten of andere dagelijkse activiteiten, wij bieden effectieve behandelingen om u klachtenvrij te laten bewegen. Maak vandaag nog een afspraak bij onze nek-specialist en zet de eerste stap naar een pijnvrije nek!

Auteur Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de nek. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in LeidenHoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.