Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Nekklachten

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Heeft u last van een pijnlijke nek?

Fysiotherapie Van der Kaay kan u helpen

Heeft u last van een pijnlijke nek? Merkt u dat het omkijken niet zo makkelijk gaat of heeft u klachten bij het omhoog kijken of bij het langdurig zitten? U bent niet de enige! Wereldwijd staan nekklachten namelijk op de derde plek van meest voorkomende klachten in het spier- skeletstelsel. Daarnaast is het de tweede meest voorkomende klacht binnen de fysiotherapiepraktijk.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft nekpijn in vier verschillende profielen onderverdeeld:

Graad 1

Nekpijn en bijbehorende aandoeningen zonder tekenen of symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie (aandoeningen) en die niet of nauwelijks invloed heeft op activiteiten in het dagelijks leven.

Graad 2

Nekpijn zonder tekenen of symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie, maar die wel een forse invloed heeft op activiteiten in het dagelijks leven.

Graad 3

Nekpijn zonder tekenen en symptomen die kunnen wijzen op grote structurele pathologie, waarbij wel neurologische symptomen aanwezig zijn, zoals verminderde peesreflexen, spierzwakte of sensibiliteitsstoornissen (gevoelsverlies) in de bovenste extremiteit.

Graad 4

Nekpijn met tekenen of symptomen die kunnen wijzen op ernstige pathologie. Ernstige structurele pathologie omvat (maar is niet beperkt tot): fracturen, vertebrale (wervel) dislocaties, schade aan het ruggenmerg, infecties, tumoren of systemische ziekten waaronder gewrichtsontstekingen.

Naast bovenstaande indeling kunnen nekklachten ook worden ingedeeld in specifieke en aspecifieke nekpijn.

Specifieke nekpijn is het gevolg van een pathologie die op een valide en betrouwbare wijze aangetoond kan worden, zoals een hernia, een kanaalstenose, een fractuur, dislocatie, een ontsteking, systemische ziekte en tumoren (kanker). De term ’specifiek’ zegt echter niets over het beloop van de nekpijn. Zo kan nekpijn als gevolg van een hernia of kanaalstenose een mild of ander beloop hebben.

Specifieke nekklachten vallen onder bovenstaande graad 4 nekpijn.

Aspecifieke nekklachten hebben over het algemeen een onbekende oorzaak. Hieronder volgt een opsomming van aandoeningen die mogelijke oorzaken zijn van de klachten.

Aspecifieke nekpijn is nekpijn met een onbekende oorzaak. Dit zijn bovenstaande graad 1, 2 en 3 nekpijn.

Wat kan Fysiotherapie van der Kaay voor u doen?

Onderzoeken
De therapeut onderzoekt eerst wat de mogelijke oorzaken/factoren zijn die een rol kunnen spelen bij de klacht(en). Dit kan via gerichte vragen omtrent alles wat mee kan spelen bij de klachten.

Beweeganalyses
Daarnaast kunnen specifieke beweeganalyses gemaakt worden. Hier zijn we binnen Fysiotherapie van der Kaay in de regio Leiden en omgeving bekend om. We kunnen met de nieuwe technieken en inzichten een goed beeld krijgen in de nekregio.

Behandelplan
Vervolgens zal er een persoonlijk (behandel)plan opgesteld worden. We monitoren en evalueren de vooruitgang voortdurend en kunnen u zo goed mogelijk begeleiden naar uw hulpvraag, bv weer klachtenvrij de nek kunnen draaien, fysiek of beeldscherm werken of een uur intensief sporten.

Nieuws en updates

Scholing nek in België

Scholing nek in België

Afgelopen donderdag 20 april hebben collega`s Guido van de Wetering en Nick van der Kaay namens Fysiotherapie van der Kaay…
Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Op 14 feb jl. hebben Nick en Guido namens Fysiotherapie van der Kaay een 2 uur durende online scholing gegeven…
Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Op 19 januari jl. heeft Fysiotherapie Van der Kaay op het georganiseerde symposium met betrekking tot pijn vanuit de pijnpoli…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Last van een specifieke klacht?