Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Tenniselleboog

Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Tenniselleboog

Geeft het strekken van de pols of lang achter een computer zitten last bij de elleboog en misschien onderarm? Het is mogelijk dat het één van deze elleboogklachten is.

Bij een tenniselleboog (of epicondylitis lateralis) zitten de klachten altijd aan de buitenkant van de elleboog welke soms doorstralen naar de onderarm en pols. Het is een veel voorkomende klacht die niet alleen bij tennissers hoeft voor te komen.

De klachten treden op wanneer de strekspieren van de hand worden aangespannen (bijv. bij het oppakken van iets). De pijn ontstaat door een ontsteking van de peesaanhechting van de strekspieren. De aanhechting van deze spieren zit aan de buitenkant van de elleboog en kan daar dus pijnklachten geven bij het strekken van de hand.

Een tenniselleboog is vaak een overbelastingsklacht waarbij repetitieve bewegingen voor overbelasting van de pees kunnen zorgen. De klachten die u kunt ervaren zijn:

  • Pijn bij het maken van een vuist
  • Pijn bij het maken van een backhand met tennis (of een andere slag sport)
  • Pijn bij het uitwringen van een handdoek
  • Pijn bij het optillen van iets
  • Druk op de buitenzijde van de elleboog kan pijnlijk zijn
  • Mogelijk uitstralende pijn naar de onderarm en/of hand
  • Pijn bij het rekken van de onderarm spieren

 

De diagnose wordt vooral gesteld door het uitvragen van de klachten waarna in het lichamelijk onderzoek wat provocatietesten gedaan kunnen worden.

De elleboog klachten kunnen langdurig klachten geven, 80% van de mensen is na een half jaar van de klachten af, soms kan het langer dan een jaar duren. Therapie is vooral gericht op pijnvermindering en het rustig opbouwen van de belastbaarheid van de spieren en pezen.

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Ervaart u soortgelijke klachten? Neem dan snel contact op zodat een van onze fysiotherapeuten er snel naar kan kijken en uw klachten snel verholpen kunnen worden!

Auteur Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in LeidenHoofddorp of Oegstgeest.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.