Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Corona revalidatie

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Leiden - Covid 19

Herstel na coronabesmetting met fysiotherapie

Corona revalidatie is essentieel voor mensen die (ernstig) ziek zijn geweest door COVID-19 en mogelijk last hebben van langdurige klachten, zoals long-covid. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in het herstelproces. Het doel van de revalidatie na corona is ervoor zorgen dat uw klachten afnemen en u zo snel mogelijk weer uw normale activiteiten kunt uitvoeren.

Fysiotherapie voor Corona Revalidatie

Corona revalidatie met behulp van fysiotherapie richt zich met name op het herstellen van de longfunctie en het verbeteren van de spierkracht en conditie. Het traject begint met een intakegesprek waarin uw verwachtingen en doelen worden besproken. Vervolgens worden er verschillende testen afgenomen om uw huidige functioneren te beoordelen.

Op basis van deze metingen wordt een behandelplan opgesteld, waarbij de nadruk ligt op het geleidelijk opbouwen van spierkracht en conditie. Specifieke oefeningen worden gebruikt om de spieren te versterken en de algehele fitheid te verbeteren. Deze oefeningen worden aangepast aan uw individuele behoeften en mogelijkheden. Het scala aan oefeningen varieert van eenvoudige tot complexere oefeningen, zoals looptraining.

Daarnaast kan er ook aandacht worden besteed aan het verminderen van stress, angst en het verbeteren van de ademhaling. Deze symptomen komen vaak voor bij patiënten die COVID-19 hebben gehad. Ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen kunnen hierbij helpen.

 

Wanneer is fysiotherapie na corona nodig?

Na een COVID-19 besmetting kunnen verschillende symptomen optreden die kunnen wijzen op de noodzaak van fysiotherapie:

  • Angstgevoelens en/of depressie
  • Vermoeidheid
  • Moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten
  • Pijn en/of stijfheid in de gewrichten
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Afname van spierkracht
  • Verminderde longcapaciteit

 

Heeft u na een COVID-19 besmetting last  van een of meerdere symptomen? Dan raden wij u aan om   contact opnemen om direct aan de slag te gaan met uw herstel.

 

Vergoedingen voor fysiotherapie na corona

Om voor post-COVID revalidatie in aanmerking te komen heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Met deze verwijzing heeft u recht op maximaal 26 weken behandeling, met een maximum van 50 fysiotherapiebehandelingen in deze periode. Indien na 6 maanden blijkt dat er meer behandelingen nodig zijn voor volledig herstel, kan een medisch specialist een eenmalige verlenging van 6 maanden aanvragen.

Bij Fysiotherapie Van der Kaay staan wij voor u klaar om u te begeleiden tijdens uw corona revalidatie. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een volledig herstel na uw coronabesmetting.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.