Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp
Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Corona revalidatie

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.

Fysiotherapie Leiden - Covid 19

Revalidatie na besmetting met het coronavirus

Bij Fysiotherapie van der Kaay kunt u terecht voor revalidatie na besmetting met het coronavirus, waarbij patiënten langdurig klachten kunnen houden. Voorbeelden van deze klachten zijn een verminderde conditie en spierkracht, benauwdheid en kortademigheid. Ook als u niet bent opgenomen in het ziekenhuis komt u in aanmerking voor een revalidatietraject. Wij raden aan om zo snel mogelijk na het doormaken van een corona-infectie een afspraak te maken om te starten met de revalidatie.

Onze gespecialiseerde corona fysiotherapeuten kunnen u begeleiden in het terugkomen op jouw oude niveau waardoor u uiteindelijk uw normale dagelijkse bezigheden en werk weer op kunt pakken. Na de intake zullen we een behandelplan opstellen waarbij jouw persoonlijke doelen voorop staan.

Behandeling

De behandeling zal plaatsvinden in de praktijk, waar we een geschikte oefenzaal hebben voor het trainen van conditie en kracht. Indien het in het begin niet mogelijk is om naar de praktijk te komen kunnen wij ook op huisbezoek komen, maar het streven is om daarna zo snel mogelijk de therapie in de praktijk voort te zetten.

Naast fysieke training kan de fysiotherapeut jou ademhalings- en ontspanningsoefeningen aanbieden en is er ruimte voor het bespreken van andere problemen in het dagelijks leven als gevolg van corona.

Vergoeding van corona revalidatie

Om in aanmerking te komen voor een revalidatietraject na corona heeft u een verwijsbrief nodig van jouw huisarts of specialist, die uiterlijk 6 maanden na het acute ziektestadium is afgegeven. Binnen 1 maand na de verwijzing dient u dan te beginnen met de fysiotherapie. Eventueel kunnen ook andere specialisten betrokken worden bij de revalidatie. Met de verwijzing heeft u recht op maximaal 50 behandelingen voor fysiotherapie. Dit geldt voor maximaal 6 maanden. Mocht het nodig zijn, dan kan een specialist één keer verlenging geven van 6 maanden.

Nieuws en updates

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Webinar zenuwbeknellingen in de nek (cervicale radiculopathie)

Op 14 feb jl. hebben Nick en Guido namens Fysiotherapie van der Kaay een 2 uur durende online scholing gegeven…
Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Symposium pijnpoli anesthesiologie van het LUMC

Op 19 januari jl. heeft Fysiotherapie Van der Kaay op het georganiseerde symposium met betrekking tot pijn vanuit de pijnpoli…
Heerema Marine Contractors

Heerema Marine Contractors

Er is een nauwe samenwerking tussen Fysiotherapie van der Kaay en Heerema Marine Contractors. We zijn de fysiotherapeuten van dit…

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Onze specialisaties