Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

VR bij nek- en rugpijn

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Leiden - VR

Virtual reality, een belangrijke speler in de behandeling van rugpijn

Virtual reality (VR) is een redelijk nieuwe technologie die in de laatste 10 jaar snel opkomend is geweest. Het is een computertechniek waarbij er een schijnwerkelijkheid wordt gecreëerd wanneer u door een speciale VR-bril kijkt, die u afsluit van de buitenwereld, kijkt. In de fysiotherapie wordt VR voor meerdere doeleinden gebruikt. Onder andere om fobieën angsten te bestrijden en om beweeglijkheid te vergroten.

Fysiotherapie Van der Kaay en virtual reality

Bij Fysiotherapie Van der Kaay beschikken wij over meerdere VR behandeltechnieken. Deze VR technieken worden naast onder andere manuele therapie en oefentherapie ingezet voor een zo effectief mogelijke behandeling bij rugklachten.

 

Wat zegt de wetenschap?

Onderzoekers verklaren dat fysiotherapeutische VR-behandeltechnieken een belangrijke rol spelen bij het behandelen van rug pijn. Deze conclusie is afkomstig uit een groot wetenschappelijk review artikel waarin zeven interventiestudies met elkaar zijn vergeleken.
Deze review is via deze link terug te vinden.

Deze grote review heeft zich speciaal gefocust op rugpijn omdat een groot deel van de mensen die een fysiotherapeut bezoekt, met rugproblemen kampt. De onderzoekers hebben naar het effect van VR bij zowel chronische als (sub-) acute rugklachten in de onderrug, boven rug en nek gekeken. Volgens de review kan VR therapie leiden tot snelle vermindering van pijn en bewegingsangst, en kan zelfs de algehele gezondheid verbeteren.

Nick van der Kaay

Auteur Nick van der Kaay

Nick van der Kaay, is een ervaren fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van diverse aandoeningen en klachten, waaronder klachten aan de elleboog. Met een passie voor herstel en revalidatie streeft hij ernaar om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te verbeteren. Neem contact op met Fysio van der Kaay voor meer informatie over hoe fysiotherapie kan bijdragen aan uw herstel, of kom langs bij onze locatie in Leiden, Hoofddorp of Oegstgeest.