of WhatsApp naar 06-486 189 84
Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.
Fysiotherapie Van der Kaay is een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat. Wij zijn gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie,
manuele therapie, dry needling en revalidatie.
De knieschijf is een botdeel van de knie die over het bovenbeen heen glijdt bij het buigen en strekken van de knie. De knieschijf is eigenlijk heel bijzonder, want deze is verweven in de vezels van de pees van het bovenbeen. Hierdoor komt er tijdens het opstaan/gaan zitten, traplopen en hurken veel trekkrachten op de knieschijfpees (pees onder de knieschijf). Deze pees kan hierdoor geïrriteerd (overbelast) raken, hierbij kan pijn en soms ook zwelling ontstaan. Deze klacht komt vaker voor bij vrouwen en m.n. bij mensen tussen de 15-35 jaar, ook als u niet springt kan deze klacht bij u ontstaan.
De Jumper’s knee (patella tendinitis) of springersknie komt veel voor bij mensen die een sport beoefenen waarbij veel gesprongen moet worden. Volleybal, basketbal maar ook voetbal zijn goede voorbeelden van sporten waarbij explosieve bewegingen veelvuldig voorkomen.
Er zijn veel factoren die meespelen in het ontstaan van deze overbelasting. Schoeisel, stand van het been, spierkracht en de duur van het herstel na het sporten kan meespelen.
Voornamelijk ontstaat overbelasting door fysieke inspanning (trainen, bewegen, fysiek zwaar werk, etc). Hierbij is het normaal dat er kleine scheurtjes in pezen ontstaan, deze scheurtjes worden snel hersteld door het lichaam. Op het moment dat er een dysbalans is tussen belasting (fysieke inspanning) en belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan), dan lukt het niet om al deze kleine scheurtjes te herstellen voordat de volgende belasting wordt toegepast. Kortgezegd wordt er teveel van het lichaam gevraagd op dat moment en ontstaat er irritatie van (in dit geval) de patellapees.
In principe wordt de jumper’s knee conservatief (niet-operatief) behandeld.
Er is niet één behandeling die goed werkt, de therapeut zal dit persoonlijk afstemmen. Vaak wordt eerst gekeken naar het aanpassen van de belasting naar het niveau van de belastbaarheid. Uiteraard kijken we naar alle factoren binnen lifestyle die een rol kunnen spelen bij uw herstel.
Bij vermindering van pijnklachten kunnen wij u bij Fysiotherapie van der Kaay heel goed helpen, zodat u weer klachtenvrij uw activiteiten en hobby’s kan uitvoeren!
Het patellofemoraal pijnsyndroom is de medische benaming voor klachten rondom de knieschijf en gaat over het gewricht tussen de knieschijf en het bovenbeen.
De klachten worden vooral gezien bij jongeren en jong volwassenen waarbij de voornaamste klacht pijn is.
Het patellofemoraal pijnsyndroom is vaak een overbelastingklacht waarbij de verhouding tussen de belasting die de knie krijgt en de belastbaarheid die de knie aankan niet in balans is. Hierbij kan het ook zijn dat het beweegpatroon van de knie verstoord is.
De klachten kunnen ontstaan doordat de knieschijf door het geultje van het bovenbeen moet glijden bij het bewegen van de knie. Wanneer hier teveel druk op komt, bijvoorbeeld door overbelasting of een verkeerd beweegpatroon, kunnen klachten ontstaan.
De klachten ontstaan vaak geleidelijk en bevinden zich rondom of achter de knieschijf. Vaak worden de klachten erger bij traplopen, hardlopen, hurken, fietsen (met meer weerstand of heuvel op) of langdurig zitten.
De behandeling is gericht op het verminderen van de pijnklachten en herstellen van de belastbaarheid en het beweegpatroon van de knie. Dit kan gedaan worden door provocatieve activiteiten te analyseren, specifieke spieren te trainen en in de beweegketen na te gaan of de beweging optimaal is. Er zijn onderzoeken die laten zien dat heup, rug of enkelstijfheid invloed kan hebben op patellafemoraal pijnsyndroom. Hierin is een combinatie met een manueel therapeut soms geïndiceerd.
Herkent u zichzelf in deze klachten? Neem gerust contact met ons op om snel een afspraak te maken en te beginnen met uw herstel!
Knieklachten komen voor in verschillende vormen. Sommige mensen hebben last of pijn bij het buigen van de knie, bijvoorbeeld tijdens traplopen. Anderen kunnen pijn ervaren in hun knieholte bij het buigen van hun knie.
Elleboogklachten kunnen lang aanhouden. 80% van de mensen is na een half jaar van de klachten af maar soms kan het langer dan een jaar duren.
Letsel kunt u oplopen tijdens het wandelen, hardlopen of bij het maken van een sprong. De enkel klapt volledig naar binnen. U kunt er daarna moeilijk op steunen en lopen lukt nauwelijks.
Heupartrose is een veel voorkomende aandoening in Nederland. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 930.000 mensen met heup en/of knie artrose. Pijn is bij de meeste mensen het belangrijkste symptoom.
Heeft u last van uw rug en merkt u dat u niet zo makkelijk meer kan bukken, iets optillen of kan opstaan uit een stoel? Dan bent u niet de enige!
Heeft u last van een pijnlijke nek? Merkt u dat het omkijken niet zo makkelijk gaat of heeft u klachten bij het omhoog kijken of bij het langdurig zitten? U bent niet de enige!
Wist u dat schouderklachten op de derde plaats van meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut staan? U bent dus niet de enige!