Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp

Afspraak maken? Bel ons op 06 486 189 84

of WhatsApp naar 06-486 189 84

Dry needling in Hoofddorp

Wij geloven in samenwerking.

Fysiotherapie Van der Kaay in Leiden, Oegstgeest en Hoofddorp is gespecialiseerd in fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, dry needling en (corona)revalidatie.

Bent u op zoek naar effectieve verlichting van spierpijn en spanning in Hoofddorp? Bij Fysio van der Kaay bieden wij gespecialiseerde dry needling behandelingen aan om u te helpen bij uw klachten. Ons ervaren team van fysiotherapeuten in Hoofddorp staat voor u klaar om u snel en professioneel te helpen.

 

Wat is dry needling?

Dry needling is een innovatieve behandelmethode waarbij dunne naalden in de spieren worden ingebracht om spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, te ontspannen. Deze triggerpoints kunnen pijn en stijfheid veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Door middel van dry needling worden deze knopen effectief aangepakt, waardoor de spieren weer ontspannen en de pijn vermindert.

 

Hoe werkt dry needling?

Tijdens de behandeling brengt onze gespecialiseerde fysiotherapeut een dunne naald in de spierknoop. Dit kan een kortdurende prikkel geven, maar het resultaat is vaak direct merkbaar. De spier ontspant zich, de doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Hierdoor ervaart u al na enkele behandelingen een significante vermindering van pijn en spanning.

 

Voordelen van dry needling

  • Snelle pijnverlichting: Directe ontspanning van gespannen spieren.
  • Verbeterde mobiliteit: Verhoogde bewegingsvrijheid en flexibiliteit.
  • Korte behandelsessies: Effectieve resultaten in een korte tijd.
  • Ondersteuning bij diverse klachten: Geschikt voor spiergerelateerde klachten zoals rug-, nek- en schouderpijn.

 

Waarom kiezen voor Fysio van der Kaay in Hoofddorp?

Bij Fysio van der Kaay combineren we jarenlange ervaring met een persoonlijke benadering. Onze therapeuten zijn gecertificeerd in dry needling en blijven continu up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in de fysiotherapie. Wij begrijpen dat elke klacht uniek is en bieden daarom maatwerk behandelingen die specifiek zijn afgestemd op uw situatie.

 

Veelgestelde vragen over Dry Needling

Is dry needling pijnlijk?
Dry needling kan een korte prikkel geven, maar de meeste patiënten ervaren weinig ongemak. De verlichting na de behandeling maakt het meer dan de moeite waard.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit varieert per persoon en de aard van de klachten. Vaak zijn enkele sessies voldoende om significante verbetering te merken.

Wordt dry needling vergoed door de zorgverzekering?
Veel zorgverzekeraars vergoeden dry needling als onderdeel van fysiotherapie. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Plan uw afspraak

Wacht niet langer met het aanpakken van uw spierklachten. Neem vandaag nog contact op met Fysio van der Kaay in Hoofddorp en ontdek hoe dry needling u kan helpen om pijnvrij te bewegen. 

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij stellen ons aan u voor.

Een afspraak maken? Neem contact met ons op en u kunt binnen 24 uur terecht.

Fysiotherapie Van der Kaay

Een persoonlijke, innovatieve praktijk waar u als patiënt altijd centraal staat.

01 

Wij luisteren naar u.

We nemen de tijd voor u. Van begin tot eind. Dit betekent geen massa productie maar persoonlijke aandacht. We zijn er voor u.

02 

Wij analyseren het probleem.

Tijdens de intake zullen we uitgebreid een aantal vragen stellen en onderzoek verrichten. Vanuit deze informatie zullen we dieper analyseren welke factoren mogelijk invloed hebben op uw klachten. We hebben middels verschillende programma’s en apparaten extra mogelijkheden om uw klachten te analyseren.

03 

Wij maken een persoonlijk plan van aanpak.

Naar aanleiding van de resultaten en grondige analyse stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op wat mogelijk het beste resultaat gaat hebben! Zo bent u zo snel mogelijk af van uw pijn en kunt u straks weer genieten van klachtenvrij functioneren en sporten.